Like ons!
Dumoulin wil nog niet denken aan de Tour de France: 'Eerst pizza en bier'

Giro d'Italia

Dumoulin wil nog niet denken aan de Tour de France: 'Eerst pizza en bier'

Tom Dumoulin baalt verschrikkelijk van zijn opgave in de Giro d'Italia. De Nederlander kon door een knieblessure niet verder en hoewel heel Nederland schreeuwt om de Tour de France, is hij daar zelf nog helemaal niet mee bezig.

'Ik ben enorm teleurgesteld dat ik deze Giro moet verlaten, dat ik mijn doelen niet heb gehaald en een gehele voorbereiding voor niets heb gedaan. Weken, maanden aan toewijding zijn voor niets geweest door één stomme val. Daar ben ik nu mee bezig. Want ik had goede benen en was klaar voor de strijd om het klassement', aldus Dumoulin in het Algemeen Dagblad.

Dumoulin: 'Ik verwijt Puccio niets'

De Tour de France is een logisch volgend doel, maar nog niet voor de Nederlander. 'Eerst dit verwerken, daarna verder kijken. Ik ga eerst even nietsdoen, totdat ik daar geen zin meer in heb. Eerst pizza en bier, zoals na elke grote ronde.' Wrok-gevoelens richting Salvatore Puccio heeft hij daarbij niet. De Italiaan maakte een stuurfout, waardoor Dumoulin viel. 'Maar ik verwijt hem niets. Ik heb in het verleden zelf ook fouten gemaakt en valpartijen veroorzaakt. Het is gewoon heel ongelukkig dat dit me nu mijn Giro kost.' (foto: Sirotti)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven