Like ons!
Na uitvallen Dumoulin kijkt Nederland naar Mollema en Oomen: 'Knop moet om'

Giro d'Italia

Na uitvallen Dumoulin kijkt Nederland naar Mollema en Oomen: 'Knop moet om'

Na het uitvallen van Tom Dumoulin en Laurens ten Dam zijn alle ogen in Nederland gericht op Sam Oomen en Bauke Mollema voor het behalen van ritzeges of misschien zelfs een goed klassement. Beide renners voelen geen druk en willen er iets moois van maken. 

Oomen vertelt aan het Algemeen Dagblad dat Team Sunweb het over een andere boeg gooit. 'We doen ons best, maar het was even niet makkelijk. Het heeft tijd nodig en je moet nieuwe doelen stellen. Je moet verder en we zijn met elkaar samen gaan zitten, op de avond van Toms val al. De knop moet om en we moeten door. Er blijft niet veel anders over dan voor ritzeges gaan. We gaan op zoek naar onze kansen.'

Mollema: 'Sta al een paar jaar in de schaduw van Dumoulin'

Mollema is de nummer zeven in het klassement, nog binnen de minuut van leider Primoz Roglic. Zonder valpartij in deze Giro voelt hij zich goed. 'Het is balen voor Dumoulin, dat je zo de Giro uit moet gaan. Het hoort er helaas een beetje bij in de eerste week van een grote ronde. Ik ben er redelijk goed doorgekomen', zo vertelt ook hij bij het Algemeen Dagblad.

Mollema is niet bang dat heel Nederland nu naar hem kijkt. 'Ik sta al een paar in de schaduw van Tom. Hij is een klasbak die heeft laten zien dat hij grote rondes kan winnen. Ik heb dat nog nooit laten zien en de kans dat dat gebeurt, is niet zo heel groot meer. Ik probeer me op mezelf te richten en hier zo hoog mogelijk te eindigen. Ik voel me goed en zo moet ik lekker verder gaan.' (foto: Team Sunweb/Cor Vos)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven