Like ons!
'Op bakkes gevallen' Oomen baalt: 'Had wel de benen, maar zat in de tang'

Giro d'Italia

'Op bakkes gevallen' Oomen baalt: 'Had wel de benen, maar zat in de tang'

Een elfde plaats, daar moet Sam Oomen het mee doen na de zesde etappe van de Giro d’Italia. Hij zat in de vlucht van de dag en steeg daardoor ook naar de tiende plaats in het klassement, maar wist het niet af te maken.

‘Ik ben op mijn bakkes gevallen aan het begin van de rit’, laat Oomen zijn geschaafde kin zien bij Eurosport. ‘Toen ik daarna weer vertrok, moest ik even aan Tom Dumoulin denken, want mijn knie en pols voelden even beurs, maar heb me herpakt en toen zat ik mee.’

Pijn heeft Oomen vooral van het resultaat. ‘Ik heb er nu even de pest over in dat het allemaal niet lukte in de finale. Ik denk dat ik wel de benen had om bij de voorste jongens te zitten, maar die andere gasten keken toch ook wel naar mij en ik zat in de tang. Ik had het idee dat alles wat ik deed niet echt lukte, daar heb ik de pest over in.’

Maar het motiveert Oomen ook voor de rest van de Giro, al zijn zijn doelen onduidelijk, nu hij ook een klassement zou kunnen rijden. ‘Ik heb geen idee. Ik hoop de Giro uit te rijden en we gaan kijken hoe het verder loopt.’ Oomen geeft wel aan weinig rust te hebben gehad in aanloop naar de Giro, maar dat hij zich goed voelt.

Oomen over wegvallen Dumoulin: 'Als de ene deur dicht gaat, openen er een paar anderen'

Het wegvallen van Dumoulin biedt Oomen echter kansen. ‘Het was echt een harde klap. Het voelde letterlijk alsof de ploeg onthoofd is. We zijn bij elkaar gaan zitten en tot de conclusie komen: we kunnen allemaal wel heel sip en droevig zijn en zelfmedelijden hebben, maar de Giro is nog lang en we moeten er het beste van maken. Als de ene deur dicht gaat, openen er een paar anderen. We kunnen nu vrij koersen en dat is eigenlijk ook heel gaaf.’ (Foto: Sirotti)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven