Like ons!
Hoofdrolspelers over tweede tijdrit Giro | Yates, Campenaerts, Nibali, Roglic

Giro d'Italia

Hoofdrolspelers over tweede tijdrit Giro | Yates, Campenaerts, Nibali, Roglic

Vanmiddag gaat met de negende etappe de tweede tijdrit van deze Giro d'Italia van start. Wijzelf hebben al uitgebreid voorbeschouwd, en nu is het tijd de hoofdrolspelers zelf aan het woord te laten. In de Leiderstrui zet de verwachtingen van de belangrijkste namen voor u op een rijtje.

Roglic: 'Ikzelf ben mijn grootste concurrent'

Bij de persconferentie van zijn ploeg heeft Primoz Roglic laten weten dat hij zichzelf als favoriet ziet. In eerste instantie had hij hier een duel met Tom Dumoulin verwacht. 'Nu is hij er niet meer en ben ikzelf waarschijnlijk mijn grootste tegenstander. Het wordt een beslissende dag voor het klassement', zo vertelt de Sloveen van Jumbo-Visma.

Yates: 'Ik maak stappen richting Roglic'

Ook Simon Yates ziet Roglic als de grote favoriet, ondanks dat hij zelf flinke vooruitgang heeft geboekt in de race tegen de klok. 'Ik zal nooit dezelfde kracht kunnen leveren als een Dumoulin, ook al maak ik stappen vooruit.' In vanmiddag heeft hij vertrouwen, al denkt hij niet te gaan winnen. 'De klim op het eind ligt me wel, maar Roglic is de favoriet', vertelde hij zaterdag in een flashinterview.

Campenaerts: 'Ik ben al blij als ik even op de hotseat zit'

Victor Campenaerts denkt niet deze tijdrit te kunnen winnen. Tegenover Het Nieuwsblad durft hij wel een voorspelling los te laten: 'Roglic gaat hem winnen, dan Nibali, Yates, Lopez en daarna ik. Al met al mik ik op de top vijf. Ik ben ook al gelukkig als ik in ieder geval even op de hotseat mag zitten.'

Nibali: 'Na vandaag zullen we de balans opmaken'

Vincenzo Nibali wilde gisteren niet al te veel kwijt over de tijdrit van vandaag. 'Niets te melden, morgen maken we de balans op', zo luidden zijn woorden. Zijn coach, Paolo Slongo, wist tegenover Cyclingnews iets meer te vertellen over de verwachtingen. 'De bedoeling is ongeveer gelijk te eindigen met Yates, en het verschil met Roglic beperkt te houden. Ik denk dat we niet van fiets gaan wisselen, Nibali moet dit kunnen op een tijdritfiets.' (Foto: Sirotti)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven