Like ons!
Roglic deelt enorme dreun uit aan concurrentie in Giro-tijdrit, Mollema uitstekend

Giro d'Italia

Roglic deelt enorme dreun uit aan concurrentie in Giro-tijdrit, Mollema uitstekend

Primoz Roglic heeft de tweede tijdrit van de Giro d'Italia op zijn naam weten te zetten. Nadat hij eerder de sterkste was in de eerste etappe tegen de klok, versloeg de Sloveen nu Victor Campenaerts en Bauke Mollema. Het roze bleef om de schouders van Valerio Conti. 

Om 12:50 uur ging Nico Denz namens AG2R-La Mondiale als eerste van start. Nadat de eerste starters weinig in de melk te brokkelen hadden, begon werelduurrecordhouder Campenaerts als eerste specialist aan aan zijn tijdrit. De Belg zette bij het passeren van beide tussenpunten de beste tijden van de dag neer. Ook bij de finish was hij, voorlopig, de snelste en hij mocht met zijn tijd van 52:03 plaatsnemen op de hotseat. Een fietswissel zorgde bij de Belg wel voor wat hinder onderweg.

Regen van invloed op latere starters, sterk optreden Mollema

Net voordat Campenaerts binnenkwam begon het hard te regenen, wat de omstandigheden zwaarder maakte voor iedereen die na hem startte. Hoewel het droger werd toen de klassementsrenners van start gingen, maakte het natte parcours de tijdrit er niet makkelijker op. Veel renners verloren hierop tijd ten opzichte van Campenaerts.

De Belg van Lotto-Soudal wilde echter nog niets weten van een eventuele etappeoverwinning. Met de slotklim in de tijdrit was beter klimmende Roglic immers in het voordeel. Een renner die geen last van de regen leek te hebben was Mollema. De Groninger zette de uiteindelijk derde tijd van de dag neer en gaf, na een fantastische klim, slechts 49 seconden toe op Campenaerts.

Roglic onklopbaar, meerdere klassementsrenners zakken door het ijs

Na de start van topfavoriet Roglic bleek al snel dat hij de enige was die de Belg nog van de dagzege kon afhouden. Met een achterstand van iets meer dan vijftig seconden op Campenaerts begon de kopman van Jumbo-Visma aan de slotklim. De Sloveen bleek echter zo sterk te zijn dat hij uiteindelijk elf seconden sneller dan Campenaerts over de meet kwam en zo de tweede tijdritzege van deze Giro op zijn naam kon schrijven.

Ondertussen bleken meerdere klassementsrenners een zware dag te kennen. Zo verloren Mikel Landa en Simon Yates beide meer dan drie minuten op Roglic. Vincenzo Nibali en Bob Jungels wisten de schade net als Mollema enigszins te beperken. Toch verloren ook zij meer dan een minuut op de dagwinnaar. Valerio Conti werd uiteindelijk 38e op drie minuten en 34 seconden van Roglic en behield zo het roze. 

Uitslag etappe 9 Giro d'Italia

1. Primoz Roglic
2. Victor Campenaerts +0.11
3. Bauke Mollema +1.00
4. Vincenzo Nibali +1.05
5. Tanel Kangert +1.10
6. Chad Haga  +1.14
7. Bob Jungels +1.16
8. Hugh Carthy +1.30
9. Pello Bilbao + +1.43
10. Mattia Cattaneo +1.52

Klassement na etappe 9 Giro d'Italia

1. Valerio Conti
2. Primoz Roglic +1.50
3. Nans Peters +2.21
4. Jose Joaquin Rojas +2.33
5. Fausto Masnada +2.36
6. Andrey Amador +2.39
7. Amaro Antunes +3.05
8. Valentin Madouas +3.27
9. Giovanni Carboni +3.30
10. Pello Bilbao +3.32

(Foto: Sirotti)

Lees ons liveblog van etappe 9 in de Giro terug!

Let op: het kan even duren tot het liveblog geladen is.

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven