Like ons!
Astana wijzigt niet van koers na tijdritdeceptie: 'Lopez blijft onze kopman'

Giro d'Italia

Astana wijzigt niet van koers na tijdritdeceptie: 'Lopez blijft onze kopman'

3 minuten en 45 seconden. Herbert Dijkstra zou zeggen: ‘Ga eens 3 minuten en 45 seconden langs de weg staan wachten. Dat is lang.’ Het was de tijd die Miguel Angel Lopez verloor in de tweede tijdrit van de Giro d’Italia. Een mokerslag voor zijn klassement.

De achterstand van Lopez bedraagt nu 4.30 op de beste klassementsman Primoz Roglic. De enige die het slechter doet is Mikel Landa, die tegen de vijf minuten aanhikt. En dat terwijl teamgenoot Pello Bilbao op slechts zo’n 1.40 staat, nog dichter dan Vincenzo Nibali en Bauke Mollema. Toch blijft Astana zakelijk in haar persbericht.

‘Miguel had een lekke band vlak na de start. Hij probeerde het terug te pakken op de klim, waar hij niet slecht was, maar hij verloor veel tijd. Het was gewoon een slechte dag voor onze kopman. We hebben deze etappe verloren, maar nog niet de koers’, zegt Alexandr Vinokourov in een statement.

‘Alle bergetappes liggen nog voor ons’, vervolgt Vino, om daarna het volgende te benadrukken: ‘Miguel Angel is nog steeds onze kopman in deze koers en we blijven vechten.’ Zakelijk dus, van het Astana dat hun koers niet lijkt te wijzigen. Of krijgt Bilbao misschien tóch stiekem wat meer ruimte? (Foto: Sirotti)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven