Geen verklaring voor instorten Yates in tijdrit: 'Slecht gevoel op de klim' Giro d'Italia

Geen verklaring voor instorten Yates in tijdrit: 'Slecht gevoel op de klim'

Door Marijn van den Berge 20 mei 2019 | 11:50


Een grote klap in het gezicht van Simon Yates. Na het vlakke gedeelte in de tijdrit van zondag leek hij op weg om een toptijd neer te zetten en zo de druk op Primoz Roglic te houden voor het klassement. Niets was minder waar. Hij stortte op de klim volledig in en verloor uiteindelijk 3 minuten en 11 seconden op de Sloveen. Een verklaring is er niet voor.

‘Het ging redelijk op het vlakke, maar toen ik wilde aanzetten voor de klim, voelde ik al dat het niet goed was’, zei Yates zondag na de etappe. Het levert hem een achterstand van 3.46 op op Roglic. ‘We zullen nu met een nieuw plan moeten komen. Het is nog altijd vroeg in de race.’

Cyclingnews wendde zich tot Mitchelton-Scott in de hoop om een verklaring te krijgen voor de inzinking. ‘Ik heb geen verklaring voor je’, kreeg de journalist echter van ploegleider Matt White te horen. ‘Hij begon snel en reed daarna geen goede klim. Hij had daar een slecht gevoel en daar heeft hij voor betaald. Het was niet de tijdrit die slecht ging, maar de manier van klimmen. Ik heb er geen uitleg voor, het is wat het is.’ (Foto: Sirotti)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws