Like ons!
Nibali wil nog niet aan tweestrijd: 'Renners als Yates en Lopez moeten aanvallen'

Giro d'Italia

Nibali wil nog niet aan tweestrijd: 'Renners als Yates en Lopez moeten aanvallen'

Samen met Bauke Mollema hebben Vincenzo Nibali en Primoz Roglic de grootste slag geslagen in de tijdrit van zondag. En dus lijkt het erop dat Nibali voorlopig de grootste en enige echte uitdager is van de Sloveen. Zelf ziet de Italiaan dat echter anders.

‘Het was goed om tijd te pakken op Yates. Roglic is een specialist, dus een minuut verliezen is prima’, blikt Nibali bij Cyclingnews terug op de tijdrit. ‘Het was een lastige tijdrit met de regen en in het eerste gedeelte heb ik geen risico’s genomen. Ik werd up-to-date gehouden over de tijden, dus we wisten dat het goed ging’, aldus de kopman van Bahrain-Merida.

Een tweestrijd met Roglic om de eindzege komt echter te vroeg om over te praten, meent Nibali. ‘Zo zit het niet, daar is het te vroeg voor. En zijn nog steeds veel kopmannen die hun kaarten willen uitspelen. De Giro is nog lang en er komen nog veel belangrijke etappes en bergen. Ik houd nog steeds rekening met renners als Landa, Yates en Lopez. Ze zullen moeten aanvallen en dat zal de koers interessanter maken.’ (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven