Like ons!
Mollema verzint opmerkelijke tactiek om slotklim te overleven: 'Soort warming-up'

Giro d'Italia

Mollema verzint opmerkelijke tactiek om slotklim te overleven: 'Soort warming-up'

Bauke Mollema staat na twee tijdritten keurig in het klassement ten opzichte van zijn belagers, maar weet ook dat het zware gedeelte van de Giro er nog aan komt, met veel bergen in zware etappes. En dus zal de Groninger er alles aan moeten doen om geen tijd te verliezen. Daarom heeft hij een vrij opmerkelijke tactiek bedacht.

De zwakte van Mollema ligt naar eigen zeggen namelijk in de vlakke etappes, die eindigen in een slotklim. ‘Dat was bijvoorbeeld het geval in de Giro van 2017 tijdens de rit naar Oropa, die Tom Dumoulin won. Ik vergaloppeerde me in de aanloop en verloor onnodig veel tijd omdat ik mezelf opblies’, laat hij weten aan De Telegraaf.

Om dat te voorkomen is Mollema met zijn trainer in gesprek gegaan en is er een plannetje op tafel gekomen om ook die etappes te overleven. ‘Het idee is om bewust een keer onderweg te stoppen om te plassen, waarna ik in mijn eentje het gat dicht rijd. Door die extra inspanning doe ik een soort warming-up voor de klim. Een beetje de motor in gang slingeren, zeg maar. Best kans dat ik het ergens in de komende dagen probeer.’ (Foto: Sirotti)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven