Like ons!
Yates en Landa samen tegen Roglic? 'Iedereen zal hem moeten aanvallen'

Giro d'Italia

Yates en Landa samen tegen Roglic? 'Iedereen zal hem moeten aanvallen'

Het peloton begint dinsdag aan de tweede week van de Giro en donderdag zal er voor het eerst serieus geklommen worden. Dat doen de klassementsrenners allemaal met een achterstand op Primoz Roglic en dus is er maar één devies: aanvallen.

Aanvallen, dat ligt Simon Yates wel. En nu moet-ie, want hij verloor tot op heden 3.46 op Roglic. ‘Ik heb te hard gewerkt om nu al op te geven, dus ik zal alles geven. Als ik dan tekort kom, is dat oké. Veel andere jongens zitten ook in die positie, dus iedereen zal hem moeten aanvallen. Ik denk dat de koers heel agressief wordt', laat hij weten aan Cyclingnews.

Iemand die nog dieper in de penarie zit, is Mikel Landa, die al 4.52 moet overbruggen. ‘De enige manier waarop ik kan terugvechten is door betere benen te hebben dan die ik tot nu toe had. Yates en Miguel Angel Lopez kunnen mijn bondgenoten worden. Ik sta nu op een laag pitje, maar ik hoop dat ik dat kan veranderen.’

Enkele etappes geleden was Landa nog boos op Yates vanwege een valpartij. Nu dat inmiddels is uitgepraat, zijn ze mogelijk elkaars grootste vrienden. Voor twee weken dan. (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven