Like ons!
Demare zegeviert in door grote val ontsierde sprint van tiende etappe

Giro d'Italia

Demare zegeviert in door grote val ontsierde sprint van tiende etappe

Arnaud Demare heeft de tiende etappe in de Giro d'Italia gewonnen. De Fransman kwam in de laatste meters over Caleb Ewan en Elia Viviani. Pascal Ackermann was betrokken bij een grote val op een kilometer van de streep.

De dag na de rustdag kende weinig spektakel. Met in totaal slechts 155 hoogtemeters was het ook niet verwacht. Twee ploegen schoven meteen een mannetje vooruit. Bardiani kwam met Luca Covili uit Italië. De Japanner Sho Hatsumaya was zijn metgezel namens Nippo-Vini Fantini. Hun voorsprong was maximaal vier minuten. De controle in het peloton was in handen van Groupama-FDJ en Deceuninck-Quick-Step.

Met dertig kilometer te gaan was het Gruppo Compatto en werd duidelijk wat de hele dag al in de lucht hing: er komt een sprint. Aanvallen volgden er niet meer. De sprinters- en klassementsploegen wilden hun plekje vooraan hebben dat zorgde voor een hoog tempo. Tot zover was het allemaal behoorlijk kleurloos voor deze roze ronde.

Jumbo-Visma met Roglic attent in gevaarlijke finale

Over de brede wegen werd langzamerhand de sprint voorbereid. Primoz Roglic werd in de finale ook goed van voren gehouden door zijn Jumbo-Visma. De vele rotondes zorgden af en toe voor wat chaos. Francisco Ventoso probeerde daarom nog aan te vallen met minder dan drie kilometer te gaan. Hij reed naar een voorsprong van zo'n vijf seconden.

Op een kilometer te gaan ging onder meer Pascal Ackermann tegen de grond. Daardoor ging er een klein groepje sprinten. Caleb Ewan kwam snel op kop. Elia Viviani leek er overheen te komen, maar Arnaud Demare was nog sneller aan de andere kant van de weg en boekte zijn eerste ritzege van deze Giro. Daarmee reed hij zich net niet naar de puntentrui. (Foto: Sirotti)

Uitslag etappe 10 Giro d'Italia

1. Arnaud Demare
2. Elia Viviani "
3. Rüdiger Selig
4. Caleb Ewan
5. Giacomo Nizzolo
6. Davide Cimolai
7. Manuel Belletti 
8. Giovanni Lonardi
9. Jasper De Buyst
10. Jacopo Guarnieri

Klassement na etappe 10 Giro d'Italia

1. Valerio Conti
2. Primoz Roglic +1.50
3. Nans Peters +2.21
4. Jose Joaquin Rojas +2.33
5. Fausto Masnada +2.36
6. Andrey Amadaor +2.39
7. Amaro Antunes +3.05
8. Valentin Madouas +3.27
9. Giovanni Carboni +3.30
10. Pello Bilbao +3.32

Lees hier het liveblog van etappe 10 terug:

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven