Like ons!
Démare hekelt 'arrogante' Ackermann; Duitser zelf likt slechts zijn wonden

Giro d'Italia

Démare hekelt 'arrogante' Ackermann; Duitser zelf likt slechts zijn wonden

Arnaud Démare heeft zich dinsdag tijdens de tiende etappe in de Giro d'Italia geërgerd aan Pascal Ackermann, zo vertelt hij aan Cyclingnews. De Fransman had na een tussensprint wat woorden met de jonge Duitser, die in de ogen van Démare 'arrogant' handelde.

'Ackermann vroeg me waarom ik mee sprintte, terwijl ik zo ver achter lag in het puntenklassement', legt Démare uit. 'Hij toonde buitensporig veel zelfvertrouwen en een beetje arrogantie. Een grote ronde is lang en dus moet je nederig blijven. Het is zijn eerste ronde van drie weken en hij weet niet hoe hij het in de bergen gaat doen. Hij zou kalm moeten blijven.'

Ackermann: 'Dit is ook een grote ronde'

Démare heeft een punt, want door zijn zege in de tiende rit en de harde crash van Ackermann zelf is het verschil tussen beide sprinters plots nog maar één punt. Bovendien moet Ackermann herstellen van een flinke klap op de rechterkant van zijn lichaam. 'Ik weet niet wat er gebeurde, maar ik kon niet op tijd reageren', zegt Ackermann er zelf over bij Cyclingnews.

Ondanks dat hij 'slechts' schaafwonden en blauwe plekken opliep, beseft Ackermann zich dat er woensdag een lange sprint-rit staat gepland. Daarna gaat het peloton de bergen in. 'Ik had goede benen en we hebben gepokerd richting de andere sprintploegen. In de laatste vijf kilometer kwamen we op kop, maar met nog één kilometer te gaan ging alles heel erg snel. Het was een harde crash, maar gelukkig kan ik door. Dit is ook een grote ronde, dat moet je accepteren.' (foto: Sirotti)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven