Like ons!
Chaves wil cruciale rol spelen bij comeback Yates: '26 beklimmingen in 8 dagen'

Giro d'Italia

Chaves wil cruciale rol spelen bij comeback Yates: '26 beklimmingen in 8 dagen'

Esteban Chaves hoopt er in de tweede en derde week te staan voor Simon Yates. De Colombiaan van Mitchelton-Scott staat slechts 44 seconden achter zijn kopman in het klassement, maar zet alles opzij voor een comeback van Yates.

Yates moet na een dramatische tijdrit in etappe negen tijd gaan goedmaken op bijna alle concurrenten. Chaves wordt een belangrijke knecht bergop. De kleine klimgeit lag er bijna een jaar uit door de ziekte van pfeiffer, maar is bijna weer de oude. 'Mijn benen worden iedere dag beter en die progressie hoop ik te blijven maken richting Verona. Vorig jaar om deze tijd kon ik een etappe niet eens normaal uitrijden.'

Over de kansen van Yates is hij helder. 'Er komen nog veel beklimmingen aan; 26 in acht dagen. Dat maakt het interessant en onvoorspelbaar', aldus Chaves, die volgens Mitchelton-Scott-ploegleider Matt White zelf niet hoeft te rekenen op een kans voor het klassement. 'Ik denk niet dat hij daar de conditie voor heeft. Hij is hier om Simon te ondersteunen, daar is niets in veranderd.' (foto: Sirotti)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven