Ewan sprint het snelst in elfde etappe Giro d'Italia en pakt tweede etappezege Giro d'Italia

Ewan sprint het snelst in elfde etappe Giro d'Italia en pakt tweede etappezege

Door Marijn van den Berge 22 mei 2019 | 17:26


Caleb Ewan heeft de elfde etappe van de Giro d’Italia op zijn naam geschreven. Voor één van de laatste keren van deze Ronde van Italië werd het een massasprint en die kans werd optimaal benut door de Lotto Soudal-renner

Net als de tiende etappe was het koersverloop niet denderend. Marco Frapporti, Mirco Maestri en Damiano Cima hadden belangen voor wat nevenklassementen en kozen de aanval. Ze kregen maximaal zes minuten, maar werden langzaam maar zeker binnen gehengeld door de sprintersploegen. Alleen BORA-hansgrohe hield zich afzijdig, omdat hun sprinter Pascal Ackermann in de tiende etappe hard ten val kwam. Op 25 kilometer van het einde werd de vlucht definitief opgeslokt.

Daarna werden de gebruikelijke treintjes gevormd met een mix van klassementsploegen en sprintersploegen. Eerst nog in relatieve rust, maar op tien kilometer van de streep ging het gas toch vol open met dank aan onder meer Lotto Soudal, Movistar, Mitchelton-Scott en ook BORA-hansgrohe dat zich toch ging mengen.

INEOS-renner Christian Knees probeerde op 4 kilometer van de streep nog een massaspurt te ontlopen, maar dat lukte de sterke Duitser toch niet. Hij kreeg amper ruimte van de sprintersploegen en werd op 3.5 kilometer alweer opgeraapt door CCC, dat reed voor Jakub Mareczko. 

Op 2 kilometer werd de kop overgenomen door de grotere sprintersploegen en was het rechtdoor naar de meet voor een sprint met tegenwind. In de laatste kilometer rukte Groupama-FDJ harder op, maar BORA-hansgrohe kwam er in de laatste honderden meters over voor Ackermann, die als eerste de spurt aanging. Ewan ging echter harder en won zijn tweede van deze Giro. Ook Démare kwam nog over de Duitser heen. 

Caleb Ewan en Elia Viviani stappen morgen niet meer op om zich voor te bereiden op de Tour. Voor Ewan was het een succes met twee ritzeges. Viviani staat met lege handen. (Foto: Sirotti)

Uitslag etappe 11 Giro d’Italia

1. Caleb Ewan
2. Arnaud Démare ''
3. Pascal Ackermann
4. Elia Viviani
5. Davide Cimolai
6. Simone Consonni
7. Ryan Gibbons
8. Giacomo Nizzolo
9. Jakub Mareczko
10. Sean Bennett

Algemeen klassement Giro d’Italia

1. Valerio Conti
2. Primoz Roglic +1.50
3. Nans Peters +2.21
4. Jose Joaquin Rojas +2.33
5. Fausto Masnada +2.36
6. Andrey Amador +2.39
7. Amaro Antunes +3.05
8. Valentin Madouas +3.27
9. Giovanni Carboni +3.30
10. Pello Bilbao +3.32

Lees het live wedstrijdverslag hier terug:


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws