Like ons!
Serry mikt op podiumplaats Jungels: 'Hij is zeer goed en staat super scherp'

Giro d'Italia

Serry mikt op podiumplaats Jungels: 'Hij is zeer goed en staat super scherp'

Hij werd vooraf door niemand aangeduid als grote favoriet, maar volgens Pieter Serry kan Bob Jungels in de Giro d'Italia stunten met een podiumplaats. Dat vertelt de ploegmaat van de Luxemburger bij Eurosport.

'Hij is zeer goed en staat super scherp. In een rit met aankomst bergop zaten we vorige week nog met veertig en hij zei dat het nog niet snel ging. Die is super goed, volgens mij. We gaan voor een podiumplaats en zijn nog niet klaar', aldus Serry.

Opvallend voorjaar Jungels; wel Vlaanderen, geen Ardennen

Jungels kende in tegenstelling tot veel andere favorieten een opvallend druk voorjaar. Naast de Ronde van Colombia en Parijs-Nice reed hij ook zes Vlaamse klassiekers, waarvan hij Kuurne-Brussel-Kuurne zelfs won. In de E3 BinckBank Classic en Dwars door Vlaanderen werd hij vijfde en derde.

Na de Ronde van Vlaanderen op 7 april reed hij geen koers meer. Hij sloeg de Ardense klassiekers over, om zo goed mogelijk aan de start te staan van de Giro. Momenteel staat hij veertiende in het klassement, op 4.08 van leider Valerio Conti. Hij gaf vooralsnog 2.18 toe op Primoz Roglic, de best geplaatste klassementsrenner. (foto: Sirotti)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven