Like ons!
Oomen wil profiteren van 'unieke situatie' Giro: 'Moet daar gebruik van maken'

Giro d'Italia

Oomen wil profiteren van 'unieke situatie' Giro: 'Moet daar gebruik van maken'

Na een hectische eerste week met onder meer het uitvallen van Tom Dumoulin, begint Sam Oomen donderdag aan zijn terrein: de bergen. Plannen heeft hij nog niet echt, zo laat hij weten aan Omroep Brabant, maar hij wil zeker profiteren van zijn vrije rol.

‘De situatie waarin ik nu zit is wel uniek. Zo vaak zal ik de kans niet meer krijgen om vrijuit te koersen zonder de stress van een klassement’, beseft Oomen. ‘Ik moet daar gebruik van maken. Ik heb alleen geen flauw idee wat mijn benen doen, hoe ze gaan reageren en of ik mee kan zitten vooraan’, aldus de Tilburger.

Wat we van Oomen kunnen verwachten is dus ook voor hemzelf een verrassing. Een uitgesproken doel is in ieder geval etappewinst. ‘Ik heb geen specifieke rit uitgekozen. Dat heeft geen zin, want het hangt helemaal af van hoe je je voelt. Ik hoop dat er een dag komt dat ik wat kan uitspoken. Misschien rolt er dan ook een mooi klassement uit.’

Oomen staat op dit moment negentiende in het algemeen klassement, iets meer dan vijf minuten achter rozetruidrager Valerio Conti, maar wel midden tussen de klassementsmannen. Zo staat de Nederlander nog voor bijvoorbeeld Simon Yates en Miguel Angel Lopez. (Foto: Sirotti)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven