Like ons!
Jumbo-Visma denkt bij Pinerolo aan Kruijswijk: 'Stem koersradio went nooit'

Giro d'Italia

Jumbo-Visma denkt bij Pinerolo aan Kruijswijk: 'Stem koersradio went nooit'

Bij Team Jumbo-Visma voelt de twaalfde etappe in de Giro d'Italia donderdag toch net een beetje anders aan dan bij de rest. Het peloton koerst richting de Pinerolo, de plek waar in 2016 werd gestart voor wat uiteindelijk een dramatische dag voor Steven Kruijswijk zou worden.

De Nederlander reed in die achttiende etappe weg uit Pinerolo met het roze stevig om zijn schouders, maar door een crash in een sneeuwmuur liep alles anders. Ploegleider Jan Boven kan het ook nu nog moeilijk accepteren. 'Addy Engels en ik zaten samen in de auto. En nog elke keer als wij de stem van de vrouw van de koersradio horen bij een val, doet het iets met ons. Dat went nooit', zo vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

De vrouw vertelde in die achttiende etappe in 2016 dat Kruijswijk was gevallen. De kopman van de ploeg verloor die dag minuten en het roze. Het was een klein wonder dat hij met al zijn blessures de volgende dag nog vocht en als vierde eindigde in het klassement. 'De volgende dag werden we wakker in een niet al te best bed, in een niet al te best hotel in Risoul. En dan hoor je Steven op de gang. Op de rollen, warmrijden. Eigenlijk was het gedaan, maar voor hem was er toch nog licht aan het einde van de tunnel. Steven heeft die dag erna zo hard geknokt. Dat gaf me echt kippenvel', aldus Boven. (foto: Strava Kruijswijk)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven