Like ons!
Lefevere houdt vertrouwen: 'We hebben gekozen voor Elia en niet voor Gaviria'

Giro d'Italia

Lefevere houdt vertrouwen: 'We hebben gekozen voor Elia en niet voor Gaviria'

Patrick Lefevere hoopt dat Elia Viviani in de Tour de France zijn topvorm weer hervindt. De Italiaan verlaat de Giro d'Italia zonder ritzege en dat knaagt aan hem. Lefevere blijft er redelijk rustig onder.

'Elia blijft onze sprinter. Of denk je dat Tim Declercq wel massasprints zal winnen?', grapt Lefevere in Het Nieuwsblad. 'Ik zie wat iedereen ziet: hij wint niet. Maar we gaan nu niet panikeren. We hebben eind vorig jaar gekozen voor Elia en niet voor Gaviria. We blijven daarachter staan.'

'Elia is en blijft onze sprinter in de Tour. Ik heb ook geen alternatief', vervolgt Lefevere, die er alle vertrouwen in heeft dat Viviani in de Tour weer bij de besten hoort. 'In de rit van dinsdag wisten we dat het een snelle sprint zou worden. In plaats van de gebruikelijke 53 x 11-versnelling, besloten we dat Elia met een 54x11 zou sprinten. Achteraf bleek dat Démare een 55 x 11 had gestoken. Eenmaal die op gang was, viel die niet meer stil. Slim gezien van die mannen. Aan ons om in de Tour weer wakker te zijn.' (foto: Sirotti)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven