Like ons!
Nibali sneert naar Roglic: 'Hij kan naar mijn huis komen, dan maken we een foto'

Giro d'Italia

Nibali sneert naar Roglic: 'Hij kan naar mijn huis komen, dan maken we een foto'

Vincenzo Nibali speelde in de dertiende etappe van de Giro d'Italia hoog spel. De Italiaan antwoordde sterk op een aanval van Rafal Majka en Richard Carapaz, maar besloot het werk te laten aan Primoz Roglic, die in zijn wiel zat.

Nibali, die na de twaalfde etappe al klaagde dat Roglic alleen volgde en geen kopbeurten deed, pokerde met de Sloveen, die uiteindelijk uit het wiel kwam en grote stukken voor zijn rekening nam. De twee verloren door hun spel echter wel anderhalve minuut op Mikel Landa en Richard Carapaz. Winnaar Ilnur Zakarin pakte bijna drie minuten terug en ook Bauke Mollema en Majka wonnen tijd. Het algemeen klassement is daarmee weer helemaal open.

Na afloop had Nibali zoals verwacht geen goed woord over voor de manier van koersen van Roglic. De Italiaan verloor zelf veel tijd, maar weigerde om het vuile werk voor de renner van Jumbo-Visma op te knappen. 'Ik snap zijn manier van rijden niet. Het lijkt erop dat hij mij alleen in de gaten wil houden en dat de rest hem niets kan schelen. Als hij me overal wil volgen, kan hij ook naar mijn huis komen. Dan maken we een foto met mij en kan ik hem mijn trofeeën laten zien.'

Jumbo-Visma: 'We zullen een andere strijd gaan zien'

Bij Jumbo-Visma reageerde Jan Boven op de opmerkelijke etappe, waarin Roglic bijna al zijn concurrenten dichterbij zag komen. Alleen Simon Yates en Miguel Angel Lopez verloren nóg meer tijd. 'Het was een groot gevecht met enkele grote verschillen', beaamt Boven bij Eurosport. 'Misschien gaan we het ook de volgende dag zien. De rest komt echter dichterbij, dus we zullen een andere strijd gaan zien. Veel jongens hebben aangevallen en hebben het gat gedicht.'

Addy Engels, die andere ploegleider van Jumbo-Visma stelt bij Wielerflits dat Nibali echt niet de enige is waar Roglic naar kijkt. 'Het zag er misschien uit alsof hij een individueel duel aan het uitvechten was met Nibali, maar er reden natuurlijk ook nog gevaarlijke mannen voor en achter hem. Het was niet zo dat Primoz niet wilde rijden. Dit was zijn manier van het verdelen van zijn energie op een efficiënte manier.' (foto: Sirotti)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven