Like ons!
Engels over tweestrijd Roglic-Nibali: 'Hij is zeker niet onze enige concurrent'

Giro d'Italia

Engels over tweestrijd Roglic-Nibali: 'Hij is zeker niet onze enige concurrent'

De etappe van afgelopen vrijdag, de eerste echte bergetappe van deze Giro, werd vooral gekleurd door de aanval van Bauke Mollema en zijn Trek-Segafredo. Toch was met het oog op het eindklassement ook het gevecht tussen Primoz Roglic en Vincenzo Nibali interessant. Op het oog gunden zij elkaar het licht in de ogen niet en was geen van de twee bereid voor de ander te rijden. Ploegleider Addy Engels laat in de Telegraaf weten dat het toch wat genuanceerder ligt.

Ten eerste wil Engels ervoor waken om te veel op een concurrent te focussen in een Giro met zo veel kanshebbers. 'We zijn zeker nog niet verlost van jongens als Yates en Lopez. Die laatste verloor bijvoorbeeld alleen tijd door materiaalpech. Ondanks dat Nibali en Roglic elkaar een beetje hebben geprobeerd te testen, zie ik deze Giro niet als tweestrijd.'

Ondanks de vele aanvallen aan het adres van Roglic door de andere klassementsmannen, vindt Engels het een voordeel dat hij met een voorsprong de bergen in ging. 'Hij kon Landa nu laten lopen omdat hij nog van ver stond. Dat betekent dat hij (Roglic) zijn energie kan gebruiken waar hij die het meest nodig heeft.' Terwijl Jumbo-Visma dus niet uit is op een tweestrijd, lijkt Nibal die er wel van te willen maken door zijn uitlatingen in de media. (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven