Like ons!
Giro d'Italia etappe 14 | Yates weet wat hij moet doen: 'Blijven vechten'

Giro d'Italia

Giro d'Italia etappe 14 | Yates weet wat hij moet doen: 'Blijven vechten'

In wederom een spectaculaire etappe heeft Richard Carapaz een dubbelslag geslagen. De eerste Ecuadoriaanse roze truidrager ooit leek te profiteren van oneinigheid tussen Primoz Roglic en Vincenzo Nibali. In de Leiderstrui verzamelt voor u de reacties na weer een mooie dag koers.

Carapaz: 'Het is fantastisch. Hier heb ik van gedroomd'

Richard Carapaz was vanzelfsprekend erg blij met de dubbelslag. In het flashinterview met Eurosport laat de Ecadoriaan weten: 'Ik wist dat ik goed was en ik wist dat Landa goed was. Ik moest het juiste moment kiezen om te gaan.'

Dat deed de klimmer van Team Movistar dan ook. Lang bleef zijn voorsprong dertig seconden, maar toen de favorieten elkaar gingen beloeren werd ook het roze realiteit.
'Ik kan het niet geloven. Hier heb ik van gedroomd. Het is fantastisch om de roze trui te hebben.'

Yates: 'Blijven vechten is het devies'

Simon Yates beleefde een vreemde dag. Toen de koers ontplofte op de laatste klim van eerste categorie, moest de Brit al snel de overige favorieten laten gaan. Toen Carapaz was gedemarreerd en achter naar elkaar werd gekeken, kon de kopman van Mitchelton-Scott terugkeren en zelfs aanvallen en tijd winnen.

Yates hier zelf over: 'Ik kon in etappe 13 de beste renners niet volgen en ik moest de klim op mijn eigen tempo doen. Vandaag deed ik hetzelfde, maar zat er dichterbij. In de vallei kon ik terugkeren toen ze elkaar naar elkaar aan het kijken waren.' Yates weet wat er hem te doen staat: 'Blijven vechten is het devies. We hebben nog steeds een lange weg te gaan. Natuurlijk weet dat ik het nu heel moeilijk gaat worden, daar heb ik geen illusie over, zeker met hoe het met mijn concurrenten gaat, maar we zullen zien hoe de komende dagen zullen gaan.'

Nibali: 'Ik voelde me niet goed deze morgen'

Vincenzo Nibali sprintte naar de derde plaats in de etappe achter Carapaz en Simon Yates. Toch begon de dag niet goed voor de Italiaan zo liet hij via zijn ploeg weten: 'Het ritme was hoog en ik verberg niet dat ik mij niet zo goed voelde deze morgen'. Toch reed de kopman van Team Bahrain Merida een goede koers en verloor hij geen tijd op zijn direct rivalen. Dat was te danken aan zijn ploegmaat Caruso: 'Caruso was fantastisch en we waren heel actief vandaag. We hebben hard gewerkt op zwaarste berg van de dag en ook andere renners hebben meegewerkt.'Het is onduidelijk of hij hiermee op Roglic doelde.

Engels: 'We zijn nog niet van die man af'

Addy Engels, ploegleider van Roglic, was niet ontevreden over het mislopen van de roze trui. Tegenover het AD laat hij weten:'We hoeven nu niet de koers te controleren, daar zijn we vanaf. Maar van die man nog niet'. Met die laatste woorden doelt Engels op Carapaz, die indruk maakte met zijn dubbelslag. De ploegleider ziet dan ook een grote concurrent in de Ecuadoriaan. 'Die Carapaz is heel gevaarlijk. Hij heeft met Movistar ook een ploeg die de koers kan controleren.'

'Ik kan mij voorstellen dat ze het hier niet bij laten, met het oog op de tijdrit van Primoz op de laatste dag.' Engels had nog woorden over het gebrek aan samenwerking bij de achtervolgers: 'We zullen later wel zien in hoeverre hier hoog spel is gespeeld. Heeft iedereen nog over en spelen ze een spelletje of zijn dit gewoon de verhoudingen? Als dat zo is, dan weet ik niet of dit wel zo'n goede dag is geweest. 

Ploegleider Bahrain Merida: 'Hij zat voor de anderen'

Ploegleider Paolo Slongo van Vincenzo Nibali stak direct na afloop zijn mening over het rijden van Roglic niet onder stoelen of banken. Op de vraag of Roglic vandaag gewerkt had, antwoordde hij: 'Als hij aan het werken was, dan groeide voorsprong van Carapaz. Dus laten we zeggen dat hij voor anderen zat.' Daarmee wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de soap tussen Roglic en Nibali. (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven