Like ons!
Roglic nog steeds tweede in het klassement: 'Iedereen zat op zijn limiet'

Giro d'Italia

Roglic nog steeds tweede in het klassement: 'Iedereen zat op zijn limiet'

Primoz Roglic heeft in de veertiende etappe van de Giro d'Italia niet de roze trui kunnen heroveren. Lang zag het er naar uit dat de leiding van klassement door het wegvallen van Jan Polanc bij de Sloveen zou terecht komen, maar het was uiteindelijk Richard Carapaz die voor het Roze het podium op mocht.

Op de website van zijn ploeg Jumbo-Visma blikt Roglic terug op de etappe: 'Vanaf het begin ging het erg hard, vooral de eerste dertig kilometer. Ik voelde me goed en het team werkte hard. We namen de verantwoordelijkheid, waar ik mijn ploeggenoten voor moet complimenteren. Op de laatste klim was het man tegen man en zat iedereen op zijn limiet te rijden.'

Ploegleider Jan Boven had niet alleen complimenten voor de ploeg, maar genoot ook van het spel dat gespeeld werd op de laatste klim. 'Zowel de mannen voor de vlakke stukken als de jongens voor de bergen hebben goed werk geleverd en gedaan wat ze konden. In de finale zagen we hetzelfde tactische spel als gisteren. Er werd naar elkaar gekeken, waarna Carapaz de trui pakte. Dat is een spannend spel. Heel mooi om te zien, want wij zijn natuurlijk hier om daarin onze rol te spelen', aldus Boven.

Engels: 'Movistar mannetje extra'

De andere ploegleider van dienst, Addy Engels, ziet met Carapaz wel een gevaarlijke klant dichterbij komen. Daarbij merkte hij ook op dat Movistar Team de enige is met een numerieke meerderheid op de beslissende momenten. 'Natuurlijk zijn Nibali en Carapaz concurrenten voor het klassement, maar dat zijn er nog een aantal meer. We hebben gezien dat als de koers echt ontploft, eigenlijk alleen Movistar nog een mannetje extra heeft. De komende ritten worden belangrijk.' (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven