Like ons!
Sanitaire stop verpestte fietswissel Roglic: 'Dit is een enorm zware tik'

Giro d'Italia

Sanitaire stop verpestte fietswissel Roglic: 'Dit is een enorm zware tik'

Ploegleider Addy Engels is zwaar teleurgesteld over het tijdsverlies dat Primoz Roglic opliep in de vijftiende etappe van de Giro d'Italia. De Sloveense kopman moest de finale afwerken op de fiets van ploeggenoot Antwan Tolhoek. Tegenover Eurosport reageert hij: 'Alles kwam vandaag op het verkeerde moment.'

Engels legt uit hoe de situatie ontstond: 'We hadden aan het einde van een afdaling Primoz net bevoorraad, toen we een plekje rechts van de weg zagen voor een snelle sanitaire stop. Net toen we weer instapten, hoorden we op de wedstrijdradio dat Primoz een nieuwe fiets nodig had. Hij heeft toen de fiets van Tolhoek overgenomen en hij was redelijk snel terug in de groep.

De ploegleider vertelt dat er op dat moment geen andere optie was: 'Het ging op dat moment te snel om hem zijn reservefiets te geven. Dit was een dag die niet slechter kon. Knap dat Primoz zo kon doorvechten, maar we moeten even zien wat de schade is. Dit is een zware tik.' (Foto: Sirotti)

 

1 reacties

  1. Aart Planck

    Aart Planck

    26 May 2019 om 20:09

    Team Rabobank groeide begin deze eeuw uit tot de schlemiel van het peloton. En die last dragen ze nu zelfs als Jumbo-Visma nog steeds met zich mee in de vorm van een minderwaardigheidscomplex. En dat weerspiegelt zich uiteindelijk keer op keer in blunders van ploegleiding en renners, die instorten onder de druk van iets wat dichtbij komt maar wat niet waar kan zijn. Tegen statistieken en patronen valt helaas niet vechten. Uiteindelijk zullen ze zichzelf keer op keer de das om blijven doen en van het podium tuimelen.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven