Like ons!
Nibali na mentale oorlog: 'Het was mijn fout, maar vooral die van Roglic'

Giro d'Italia

Nibali na mentale oorlog: 'Het was mijn fout, maar vooral die van Roglic'

Vincenzo Nibali staat er na twee weken Giro d’Italia nog steeds goed voor, maar hij had misschien beter kunnen staan, als hij en Primoz Roglic geen spelletjes met elkaar hadden gespeeld. Voornamelijk in etappe 13 ging de mentale strijd er heftig aan toe. Hierdoor konden andere klassementsmannen tijd goed maken en pakte Richard Carapaz zelfs een voorschot op het roze.

In de dertiende etappe wisten Movistar-mannen Carapaz en Mikel Landa, alsook Bauke Mollema en Rafal Majka tijd te pakken op het duo. Maar met name het tijdsverlies ten opzichte van Carapaz spijt Nibali. ‘Hij doet nu mee voor de eindzege. Het was mijn fout, maar vooral die van Roglic om hem zoveel ruimte te geven', zei hij na afloop van etappe 15 tegen de media.

‘Roglic speelde het klassieke amateurspelletje, door op het moment dat ik van kop af ging te remmen. Daardoor vielen de anderen aan en zei hij tegen mij: ‘Jij moet het dichtrijden.’ Ik kwam net van kop af, moest ik dan rijden?’, vervolgt Nibali over de tweestrijd in etappe 13, die nog steeds doorettert. ‘Hij heeft de tijdrit nog, maar als hij zich alleen op mij focust, zullen er meer renners mee gaan doen voor de winst.’ (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven