Yates groeit in Giro: 'Zeg niet dat ik terug ben, maar ik voel me steeds beter' Giro d'Italia

Yates groeit in Giro: 'Zeg niet dat ik terug ben, maar ik voel me steeds beter'

Door Marijn van den Berge 27 mei 2019 | 11:11


Simon Yates ging in etappe 15 van de Giro d’Italia in de aanval en pakte zodoende wat tijd terug op verschillende concurrenten. Dat is nodig ook, want de Brit verloor veel tijd in de tweede tijdrit en de eerste bergritten, maar lijkt nu weer wat op te krabbelen. Het vertrouwen op een mooie derde week is er dan ook volop.

‘Het gaat de goede kant op en het gevoel wordt steeds beter’, geeft Yates aan bij Cycling Weekly. ‘Mijn benen werken nu ook weer. In de afgelopen dagen kon ik niet echt over mijn limiet gaan en herstellen. Als ik er eenmaal over was, was dat het. Nu kan ik weer normaal koersen, wat een groot verschil maakt als je accelereert of iemand begint te rijden.’

Waar het Yates gaat brengen, weet hij ook zelf niet. ‘Ik weet niet of ik nu gewoon een paar goede dagen heb. Dat zullen we volgende week moeten zien. Het belangrijkste is dat ik weer zelfvertrouwen krijg. Ik wil niet zeggen dat ik terug ben, want iedereen was pissig op me toen ik zei dat ik de favoriet was, maar ik voel me beter en hoop dat dit zo blijft.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws