Like ons!
Gazzetta zet vraagtekens bij fietswissel Roglic: 'Waar is die fiets heen gegaan?'

Giro d'Italia

Gazzetta zet vraagtekens bij fietswissel Roglic: 'Waar is die fiets heen gegaan?'

De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport heeft vraagtekens gezet bij de fietswissel van Primoz Roglic in de vijftiende etappe van de Giro d’Italia. In de editie van maandag speculeert de krant over dat er iets mis zou zijn met de fiets van de Jumbo-Visma-renner.

Roglic moest tijdens de etappe van fiets wisselen en op het rijwiel van Antwan Tolhoek zijn weg vervolgen. De fiets van Roglic ging volgens ploegleider Addy Engels op het dak van de tweede volgwagen, maar zag nooit de finish volgens de krant, die dit verdacht vindt.

‘De tweede volgwagen is nooit over de finish gekomen en niet eens op de parkeerplaats bij de bussen gezien. Waarom? Waar is deze heen gegaan? Wat was er mis met Roglic’ fiets? Is deze wel gecontroleerd door de UCI?’, vraagt La Gazzetta zich af. De UCI controleert de laatste maanden naast renners ook streng op de fietsen. Onder meer het gebruik van motortjes moet hiermee worden uitgebannen.

De krant zet zelfs vraagtekens bij de tijdritzege van Roglic in de Giro d’Italia van 2016. ‘Het is niet de eerste keer dat hij van fiets moet wisselen in de Giro. In de tijdrit van de Giro van 2016 moest hij ook van fiets wisselen. Hij won die dag.’ (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven