Like ons!
Wiggins: 'Verfrissend grote ronde te zien die niet door INEOS wordt gedomineerd'

Giro d'Italia

Wiggins: 'Verfrissend grote ronde te zien die niet door INEOS wordt gedomineerd'

Bradley Wiggins geniet van de Giro d’Italia, mede doordat Team INEOS de koers niet domineert. Dat zegt de oud-renner van Team Sky, voorloper van INEOS, in zijn podcast voor Eurosport. Zonder INEOS is er meer koersbeleving, vindt Wiggins.

INEOS doet wel mee voor het klassement, maar moet het met het wegvallen van Egan Bernal doen met de jonge, onervaren Pavel Sivakov en heeft geen ploeg om de koers in handen te nemen. ‘Ik heb zo genoten van de etappe van zondag in de Giro. Een staaltje gepassioneerd koersen. Passie die de wielersport in grote rondes zo ontbeerde’, zegt Wiggins in zijn podcast, geciteerd door Het Nieuwsblad.

‘Het is verfrissend om eens een grote ronde te zien die niet door hen wordt gedomineerd’, vervolgt Wiggins. Je leeft mee met de emoties van een Nibali. Om zulke dingen draait de Giro.’ Wiggins was zelf jarenlang onderdeel van de ploeg. ‘Sky ontmenselijkt het wielrennen en haalt de emotie uit de koers. Natuurlijk heb ik er ongelooflijk van geprofiteerd. Dankzij dat systeem won ik de Tour en dat geldt ook voor Geraint Thomas. Maar je merkt het pas wanneer je uit die bubbel van de ploeg bent gestapt.’ (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven