Giro-renners lijden kou: 'Gooiden hete thee over ons heen', 'plas in je broek' Giro d'Italia

Giro-renners lijden kou: 'Gooiden hete thee over ons heen', 'plas in je broek'

Door Marijn van den Berge 29 mei 2019 | 10:46


Het was ijzig koud op de Mortirolo in de zestiende etappe van de Giro d’Italia. Het regende pijpenstelen en het was slechts enkele graden boven nul. We zagen renners klappertandend, koukleumend en punnikend met drijfnatte jasjes. Maar er gebeurde buiten het zicht van de camera’s nog veel meer.

Iedereen had het koud, ijskoud. In de afdaling was het nog kouder dan in de klim. Logisch, vanwege de rijwind en de mindere inspanning. En dus werden alle middelen aangewend om warm te worden. Vooraan had men geen tijd om rare fratsen uit te halen, daarachter wat meer.

Jacopo Guarnieri tweette bijvoorbeeld: ‘We waren zo bevroren dat we hete thee over onze benen gooiden.' Dit gebeurde onderaan de afdaling. Conor Dunne, die lange van Israel Cycling Academy, gooide de hete thee zelfs helemaal over zich heen.

Arnaud Démare had een wat minder onorthodoxe manier om wat warmer te worden. Hij stapte af en trok een heleboel extra kleren aan, om zowel zijn torso als zijn benen weer wat warmer te krijgen. Joe Dombrowski, die in de ontsnapping zat, gaf Dunne op Twitter overigens nog een andere warmtetip: ‘Plas gewoon in je broek.’ We willen niet weten of iemand dat écht gedaan heeft... (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws