Mollema bijna zeker van vijfde plek na val Lopez: 'Gevaarlijk met toeschouwers' Giro d'Italia

Mollema bijna zeker van vijfde plek na val Lopez: 'Gevaarlijk met toeschouwers'

Door Jasper den Boon 01 juni 2019 | 17:48


Bauke Mollema is na de rit van zaterdag redelijk zeker van zijn vijfde plek in het klassement. 'Hier ben ik echt blij mee. Ik heb maar één keer eerder top vijf gereden in een grote ronde. Volgens mij heb ik zelfs een mooi gat voor de tijdrit morgen', klonk het bij Eurosport.

Zijn verhaal over de dag: 'Een superlastige rit. Die eerste berg ging echt volle bak, alsof het aankomst bergop was. Goed, daarna hadden we dat kopgroepje. Maar iedereen wist dat het op die tweede col zou ontploffen. De Passo Manghen. Ik moest daar even een gaatje laten, maar ik wist dat ik maar een twintigtal seconden achter zat. Daar ben ik volle bak naar beneden gegaan en dan kon ik het dichtrijden.'

Trek-Segafredo had voor de Passo Manghen twee man vooruit gestuurd. Zij bleven sterk meedoen. 'Ciccone wordt zelfs nog derde. Daarna was het één gevecht naar de finish. Voor de laatste col viel Majka voor me, en Lopez... Ik zat in zijn wiel en moest even helemaal remmen en stoppen. Het was best gevaarlijk, met toeschouwers die meerenden. Op één of andere manier vielen ze. Het ging net goed. En die laatste klim, die lag me wel. Dat was gewoon volle bak stoempen tot de top. Ik ben blij met het resultaat.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws