[Update] UCI niet blij met uitspraak; mogelijk alsnog straf voor Lopez na klappen Giro d'Italia

[Update] UCI niet blij met uitspraak; mogelijk alsnog straf voor Lopez na klappen

Door Jasper den Boon 05 juni 2019 | 17:27


Miguel Angel Lopez krijgt geen tijdstraf na zijn klappen aan een toeschouwer in etappe 20. Daarentegen krijgt Primoz Roglic wel een tijdstraf van tien seconden.

Renaat Schotte, Sporza-journalist in de Giro, meldt via Twitter dat de UCI de reactie van Lopez een menselijke reactie vindt. Daardoor blijft Lopez op een zesde plek in het klassement staan. Weliswaar wordt de Colombiaan niet in dezelfde tijd als zijn concurrenten geplaatst.

Straf was er wel voor Primoz Roglic. De Sloveen werd bergop lang geduwd, waardoor hij tien seconden straf kreeg. Dit betekent dat hij in het klassement op 3.16 staat van leider Richard Carapaz en 23 seconden achter de podiumplek van Mikel Landa.

Update - 5 juni 2019 (17.25 uur) Mogelijk alsnog straf voor Lopez

Miguel Angel Lopez krijgt mogelijk alsnog een straf voor het slaan van de toeschouwer die een valpartij van de Colombiaan veroorzaakte in de twintigste etappe van de Giro d’Italia. De Giro-organisatie vond het een menselijke reactie, maar de UCI denkt er anders over.

Corriere dello Sport meldt dat de UCI de Giro-organisatoren op het matje heeft geroepen vanwege deze uitspraak. Of er alsnog iets mee wordt gedaan, en Lopez dus gestraft, is onbekend, maar de UCI lijkt een voorbeeld te willen stellen voor toekomstige incidenten als deze. In het ergste geval kan het leiden tot diskwalificatie.

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws