Giro-baas baalt van wegvallen Dumoulin en Bernal en verdedigt 'saai' parcours Giro d'Italia

Giro-baas baalt van wegvallen Dumoulin en Bernal en verdedigt 'saai' parcours

Door Bram van der Ploeg 02 juni 2019 | 13:38


Mauro Vegni is tevreden met de manier waarop de Giro d'Italia 2019 gelopen is. De Giro-baas vertelt aan VeloNews dat de spanning tot diep in de derde week gebleven is. Daarbij verdedigt hij de volgens velen saaie eerste week. 

'De spanning is opgebouwd naar Verona. Het is jammer dat we enkele renners zijn verloren, want dan was het nog boeiender geweest', doelt Vegni op onder meer Egan Bernal en Tom Dumoulin. Bernal viel door een crash al voor de Giro uit, Dumoulin moest na een crash in de vierde etappe opgeven. 

Vegni verdedigt vlakke etappes en 200 kilometersgrens

'Het idee was om twee tijdritten in de eerste twee weekeinden te stoppen. Als we naast twee klimtijdritten ook al een bergrit hadden meegenomen in de eerste week, dan was het in mijn ogen te zwaar geworden. Het klassement lag dan ook al te veel in de plooi. We hebben verschillende etappes gemaakt, voor sprinters en andere renners, zoals de etappes naar L'Aquila en San Giovanni Rotondo. Sommige van die ritten waren erg gecontroleerd, de race heeft zich op een andere manier ontwikkeld dan de bedoeling was.'

Ook de vele etappes boven de 200 kilometer waren bewust, zo stelt Vegni. 'Ik denk dat wielrennen een sport is voor hen die de capaciteit hebben om hard te werken en de lijden. Ik ben er niet van overtuigd dat korte etappes altijd meer spektakel brengen. Langere etappes laten de weerstand van renners zien. De winnaar van de Giro moet een complete atleet zijn, iemand die fysiek en mentaal sterk is.' (foto: Sirotti)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws