Carapaz: 'Deze zege beloning voor alles wat ik opgeofferd heb op weg hierheen' Giro d'Italia

Carapaz: 'Deze zege beloning voor alles wat ik opgeofferd heb op weg hierheen'

Door Ward Hilhorst 02 juni 2019 | 19:40


Richard Carapaz heeft geschiedenis geschreven door als eerste Ecuadoraan de Giro d'Italia te winnen. Over de hele ronde bleek hij de sterkste door nergens écht te verliezen, en op cruciale momenten tijd te pakken. In het flashinterview blikt hij terug op deze drie weken.

Het was een emotioneel moment voor de renner die net 26 jaar is geworden. 'Ik weet niet wat ik moet zeggen. Dit gevoel is gewoon uniek, het is zo'n verschrikkelijk mooie zege. Het is sowieso de mooiste overwinning die ik ooit heb geboekt. Het is de beloning die ik krijg na al het harde werken en de opofferingen die ik heb gedaan.'

In zijn dankwoord richtte hij zich tot zijn team, Movistar, en zijn ouders. 'Ik ben heel erg dankbaar richting mijn ploeg, zij hebben mij enorm goed gesteund. Ook mijn ouders zijn belangrijk voor mij, ze zijn hier vandaag ook aanwezig, wat ik echt niet had verwacht', aldus een emotionele Carapaz. Ook bedankte hij zijn vrouw en kinderen, die naast zijn ouders in het publiek zaten. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws