Like ons!
Roglic na Giro: 'Iedereen was bang van me en koerste om mij niet te laten winnen'

Giro d'Italia

Roglic na Giro: 'Iedereen was bang van me en koerste om mij niet te laten winnen'

Primoz Roglic werd inmiddels een week geleden derde in de Giro d’Italia. Tegenover het Sloveense medium STA blikt hij nog eens terug op zijn prestatie, maar bovenal over zijn rivaliteit met Vincenzo Nibali.

Roglic en Nibali zaten elkaar de hele Giro in de haren en dat kostte ze misschien wel de zege. Maar dat kwam ook doordat Roglic geen knechten meer had om voor hem te werken in het hooggebergte, nadat Laurens De Plus ziek uitviel. ‘Ik zeg niet dat we de Giro hadden gewonnen met meer steun, maar we zouden zeker dichterbij zijn’, zegt ploegleider Addy Engels.

Roglic ging als topfavoriet naar de Giro, maar moest het uiteindelijk stellen met een derde plaats. ‘Ik heb veel geleerd deze Giro, net als het team. Die ervaring hebben we nodig voor de toekomst’, aldus Roglic, die mede doelt op het plasincident van de ploegleiding.

Roglic: 'Iedereen koerste tegen mij in de Giro'

Maar wat het meeste is bijgebleven is de vete met Nibali, die Roglic minuten kostte. ‘Het verschil met de andere favorieten was dat ik alleen zat op sleutelmomenten. En iedereen koerste tegen mij, dat was het verschil. Iedereen was bang van me, ze wisten allemaal dat ik een probleem was. Dus hebben ze gekoerst om mij niet te laten winnen.’

Maar Nibali en Roglic kunnen inmiddels weer door een deur. ‘We praten normaal en hebben elkaar gefeliciteerd. Er is geen probleem tussen ons’, besluit Roglic. (Foto: Sirotti)

1 reacties

  1. Ennie Quipere

    Ennie Quipere

    10 Jun 2019 om 14:49

    Om alles aan Laurens de Plus op te hangen lijkt mij wat armoedig. Prima renner, maar meer dan een rondje van een week heeft hij tot op heden niet bewezen van waarde te kunnen zijn.
    En voor wat betreft het huilverhaal van Roglic, met Nibali's voeten spelen is niet zo handig, als je weigert over te nemen ben je aan de beurt.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven