Bouwman: 'Roglic heeft geluk gehad dat ze hem niet aanvielen toen hij ziek was' Giro d'Italia

Bouwman: 'Roglic heeft geluk gehad dat ze hem niet aanvielen toen hij ziek was'

Door Bram van der Ploeg 07 augustus 2019 | 14:55


Koen Bouwman biecht in een interview met Wielerrevue op dat de Giro d'Italia van Primoz Roglic er heel anders uit had kunnen zien. De Sloveen van Team Jumbo-Visma werd uiteindelijk derde, maar was kwetsbaarder dan op het eerste gezicht leek.

'Voor de ploeg is het mislukt, simpel zat. Een samenloop van omstandigheden heeft ervoor gezorgd dat het niet lukte. Primoz was een paar dagen ziek en heeft geluk gehad dat ze hem toen niet aanvielen', aldus Bouwman. Roglic, die in de eerste helft van de Giro oppermachtig was, ging bovendien in de tweede week tegen de grond.

Maar volgens Bouwman was ook het wegvallen van de zieke Laurens De Plus een groot probleem. 'Hij reed op hoogtestage zo verschrikkelijk hard. En in Luik viel Robert Gesink weg. Met die twee erbij was Richard Carapaz nooit zo ver weggereden. Maar goed, dat is ook het mooie; als telt niet in de wielersport. Uiteindelijk wordt Primoz derde en daar waren we wel tevreden mee. Als hij vierde was geworden, dan was het anders geweest.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws