Mogelijke toewijzing Siciliaanse Giro-start 2021 voor geboorteplaats Nibali Giro d'Italia

Mogelijke toewijzing Siciliaanse Giro-start 2021 voor geboorteplaats Nibali

Door Jorn Schulting 01 september 2019 | 12:32


De Giro van 2021 start mogelijk in Messina, de thuisbasis en geboortegrond van Vincenzo Nibali. Althans, dat wil een deel van de gemeenteraad van de stad van de 'Haai van Messina' zien te bewerkstelligen. Logischerwijs zou Nibali het uithangbord van het evenement moeten worden.

Eerder dit jaar werd bekend dat de start van de Giro d'Italia in 2021 zal plaatsvinden op Sicilië. Bij het aanwijzen van een leuke startplaats zal bij menig wielerfan de geboorteplaats van Nibali als geschikte locatie te binnen schieten. Ook een deel van de gemeenteraad van de stad blijkt deze mening te delen. Mauro Argento, woordvoerder van de Italiaanse Vijfsterrenbeweging van de stad bevestigt dit aan Cyclism'Actu'Het idee is om de Giro van start te laten gaan in Messina omdat de stad een goede locatie is voor een korte tijdrit. Het is daarom een kans die we niet mogen laten liggen, zeker omdat het een garantie betreft voor het in de schijnwerpers plaatsen van de hoogtepunten die onze stad te bieden heeft', aldus de woordvoerder. 

De organisator van de Giro, RCS-Sport, moet volgens Argento worden overtuigd door middel van de bekendste inwoner van de stad. Dat is natuurlijk niemand minder dan Nibali zelf, die overigens bij een mogelijke aanvang van het evenement in 2021 al 36 jaar zal zijn. 'Een proloog in zijn geboortestad zou voor de RCS een pré moeten zijn wat betreft ons voorstel', sluit Argento af. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws