Rebellin koerst nog steeds en... kan op 48-jarige leeftijd nog de Giro rijden Giro d'Italia

Rebellin koerst nog steeds en... kan op 48-jarige leeftijd nog de Giro rijden

Door Marijn van den Berge 21 oktober 2019 | 11:46


Al jaren wordt er gespeculeerd over het stoppen of doorgaan van Davide Rebellin, de oudste renner van het peloton. Maar de inmiddels 48-jarige Italiaan gaat nog steeds vrolijk verder en maakt in 2020 zelfs kans op Giro-deelname.

Rebellin kondigde dit jaar aan om te stoppen, maar wist er toch geen genoeg van te krijgen en ging door bij Meridiana-Kamen. Daar is echter geen plaats meer voor de oude vos en dus moest hij wederom op zoek naar een nieuwe ploeg.

Die heeft hij gevonden in Epowers Factory Team. Dit is een nieuwe Hongaarse ploeg die op jacht is naar een Procontinentale licentie. Als dat het geval is, maakt de ploeg kans op deelname aan de Giro d’Italia, die in 2020 in Hongarije start en enkele dagen door het land trekt. Met Rebellin? Het zou zomaar kunnen.

Rebellin reed twaalf keer de Giro d’Italia, met 1996 als uitschieter. Daar won hij een etappe en werd hij zesde in het klassement. De laatste zes deelnames aan de Ronde van Italië wist hij niet te voltooien. De laatste keer dat hij deelnam was in 2008. (Foto: Instagram Rebellin)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws