[Update] Toch geen Giro voor Rebellin; stekker voortijdig uit Hongaars project Giro d'Italia

[Update] Toch geen Giro voor Rebellin; stekker voortijdig uit Hongaars project

Door Marijn van den Berge 25 november 2019 | 09:50


(21 oktober) Al jaren wordt er gespeculeerd over het stoppen of doorgaan van Davide Rebellin, de oudste renner van het peloton. Maar de inmiddels 48-jarige Italiaan gaat nog steeds vrolijk verder en maakt in 2020 zelfs kans op Giro-deelname.

Rebellin kondigde dit jaar aan om te stoppen, maar wist er toch geen genoeg van te krijgen en ging door bij Meridiana-Kamen. Daar is echter geen plaats meer voor de oude vos en dus moest hij wederom op zoek naar een nieuwe ploeg.

Die heeft hij gevonden in Epowers Factory Team. Dit is een nieuwe Hongaarse ploeg die op jacht is naar een Procontinentale licentie. Als dat het geval is, maakt de ploeg kans op deelname aan de Giro d’Italia, die in 2020 in Hongarije start en enkele dagen door het land trekt. Met Rebellin? Het zou zomaar kunnen.

Rebellin reed twaalf keer de Giro d’Italia, met 1996 als uitschieter. Daar won hij een etappe en werd hij zesde in het klassement. De laatste zes deelnames aan de Ronde van Italië wist hij niet te voltooien. De laatste keer dat hij deelnam was in 2008.

Update - 25 november (09.50 uur): Toch geen Giro voor Rebellin

Tóch geen Giro d’Italia voor Davide Rebellin en het Hongaarse Epowers Factory. Het project, dat vier maanden geleden begon, kreeg het financiële plaatje op tijd niet rond en heeft de stekker nog voor het begon eruit getrokken.

‘De onderhandelingen tussen sponsoren en het team zijn nog niet afgerond’, klinkt het in een brief aan alle renners en de staf. ‘Daardoor heeft het team de deadline voor het halen van de UCI-licentie niet gehaald. Daardoor kunnen we niet deelnemen aan de ProTour-wedstrijden van volgend jaar. Dit betekent dan ook het einde van de contracten tussen het team en renners en staf.’

(Foto: Instagram Rebellin)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws