Giro d’Italia-parcoursbaas Vegni hoopt op de komst van Thomas en Bernal Giro d'Italia

Giro d’Italia-parcoursbaas Vegni hoopt op de komst van Thomas en Bernal

Door Gerrit van Loon 25 oktober 2019 | 17:40


Mauro Vegni, wedstrijddirecteur van de Giro d'Italia, hoopt dat Egan Bernal en Geraint Thomas mee doen in de editie van 2020. Hij heeft daarvoor nog geen financiële deal gesloten met Team INEOS.

Vegni laat in een interview met Cyclingnews.com weten dat hij niet schroomt financiële deals te sluiten met teams om ze met de sterkste renners te laten rijden. In de afgelopen jaren wist Vegni zo Chris Froome en Tom Dumoulin te strikken voor de Giro d’ Italia. Direct na de parcourspresentatie in Milaan beweerde Vegni dat hij nog geen onderhandelingen met Team INEOS of andere grote teams is gestart.

Team INEOS verwacht in november de selecties voor de grote rondes in 2020 vast te stellen. Het team heeft vier renners (Carapaz, Froome, Bernal en Thomas) die grote rondes hebben gewonnen. ‘Aan INEOS om de leiders zorgvuldig te kiezen. Ik denk dat als Froome weer op zijn best is, het logisch is dat hij een vijfde overwinning in de Tour de France nastreeft. Als dat gebeurt, dan weet ik niet of Bernal de juiste rijder is om hem te helpen. Andere opties zijn er ook. De beslissing van INEOS hangt af van de gezondheid en de vorm van hun renners. Dat zal beslissen wie de Giro rijdt en wie de Tour’, aldus Vegni. (foto: screenshot).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws