Teammanager Saronni ziet Pogacar als kopman UAE- Team Emirates voor Giro 2020 Giro d'Italia

Teammanager Saronni ziet Pogacar als kopman UAE- Team Emirates voor Giro 2020

Door Tom van der Salm 26 oktober 2019 | 12:25


Nog maar net bijgekomen van zijn glansrol in de Vuelta, kijkt ook de jonge openbaring Tadej Pogacar vooruit naar wat het wielerseizoen 2020 hem kan brengen. De Sloveen van UAE-Team Emirates was zelf niet aanwezig bij de Giro-presentatie, maar zijn teammanager Guiseppe Saronni wel. En die ziet kansen voor Pogacar. 'Ik denk dat de grote beklimmingen in de Giro hem zeker liggen.'

Pogacar heeft zijn wieg staan in het Sloveense plaatsje Komenda, wat hemelsbreed zowat precies tussen startplaats Boedapest en finishplaats Milaan in ligt. Daarnaast moeten de loodzware bergetappes het talent goed liggen, afgaande op wat hij afgelopen jaar in de Vuelta al liet zien. Het is dan ook niet gek dat de klimmer door zijn ploeg naar voren wordt geschoven als mogelijke kopman.

Guiseppe Saronni ziet bij La Gazzetta Dello Sport kansen voor zijn poulain. 'Het is een mooie en interessante ronde, met veel grote beklimmingen die Tadej kunnen liggen. Ik denk zeker dat we met hem als kopman naar de Giro kunnen gaan.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws