Bernal hint weer naar Giro d'Italia: 'Mijn droom is om de grote drie te winnen' Giro d'Italia

Bernal hint weer naar Giro d'Italia: 'Mijn droom is om de grote drie te winnen'

Door Bram van der Ploeg 27 oktober 2019 | 20:07


Egan Bernal vertelde al dat hij de Giro mooi vindt om zijn lange etappes en de Colombiaan hint ook in een gesprek met Marca naar de Ronde van Italië. De 22-jarige Tourwinnaar wil namelijk graag alle drie de grote rondes winnen.

'Mijn uitdaging, of liever mijn droom, is om de grote drie te winnen', zo vertelt Bernal. 'Na het winnen van de Tour wil ik de Giro en La Vuelta winnen. Het zou geweldig zijn als ik de Giro kan winnen, omdat ik dan tevens twee grote rondes in een jaar pak. Maar jullie moeten nog even geduld hebben. Het is nog vroeg en ik heb nog niet besloten waar ik ga rijden.'

En de Tour de France dan? Bernal gaf al aan dat hij best voor Chris Froome wil knechten, als hij maar één keer de kans krijgt om voor eigen kans te gaan. 'Ik wil mezelf honderd procent voorbereiden voor één grote ronde en daar de vrijheid krijgen om voor het klassement te gaan. Ik weet niet of dat de Giro, Tour of Vuelta wordt, maar ik wil er minimaal één rijden. Ik denk er nog niet aan om in twee grote rondes voor het klassement te gaan.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws