Giro-baas: 'Hoge bergen en uithoudingsvermogen laten echte kampioenen zien' Giro d'Italia

Giro-baas: 'Hoge bergen en uithoudingsvermogen laten echte kampioenen zien'

Door Bram van der Ploeg 07 november 2019 | 10:30


Mauro Vegni vindt dat een grote ronde lang en zwaar moet zijn. De Giro-baas kiest in 2020 andermaal voor een slopend parcours, met lange etappes en veel klimwerk en tegenover Cyclingnews legt hij uit waarom.

'Ik respecteer wat andere raceorganisatoren denken en misschien ga ik tegen de laatste trends in, maar ik denk dat een grote ronde grote beklimmingen over 2000 meter moet hebben, en tevens lange etappes verspreid over drie weken', aldus Vegni. 'Hoge bergen en een echte test van het uithoudingsvermogen laten zien wie de echte kampioenen zijn. Dat is het recept voor een geweldige Giro d'Italia.'

In de Tour de France wordt in 2020 voor het tweede jaar op rij gebroken met die redenering. De ASO stopt veel korte etappes en bovengemiddeld veel klimwerk in de grootste ronde ter wereld. Diezelfde ASO doet al jaren hetzelfde in de Vuelta a Espana. 'Voor 2020 was het belangrijk om ook de andere grote evenementen in ogenschouw te nemen, zoals de Olympische Spelen en het WK. Dit is een uitgebalanceerde route.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws