'Giro-ambities Bernal gedwarsboomd door INEOS; ploeg wil Carapaz als kopman' Giro d'Italia

'Giro-ambities Bernal gedwarsboomd door INEOS; ploeg wil Carapaz als kopman'

Door Marijn van den Berge 20 november 2019 | 16:30


Egan Bernal zou aanvankelijk de Giro d’Italia rijden in 2019, maar een val en de daardoor veroorzaakte sleutelbeenbreuk gooide roet in het eten. Cyclingpro tekent op dat de Tourwinnaar van vorig jaar graag op herkansing wil in Italië, maar gedwarsboomd wordt door zijn ploeg INEOS.

Er zijn nog geen definitieve besluiten gemaakt over de rolverdeling van de kopmannen binnen de ploeg, maar het lijkt erop dat INEOS niet in de ambities van Bernal meewil. Gabriel Rasch, sportdirecteur van INEOS, zegt in de Sykkelpodden podcast van TV2 dat Richard Carapaz waarschijnlijk de kopman zal zijn in de Giro.

Een rol als knecht in de Giro zit er ook niet in, volgens Rasch. Thomas moet Carapaz helpen zijn titel te prolongeren en Bernal zou ingepland staan om Chris Froome aan zijn historische vijfde zege in de Tour de France te helpen, omdat dat het belangrijkste doel van de ploeg is. Bernal knechtte al voor de winnende Thomas in de Tour van 2018, maar reed nog nooit een andere grote ronde. Dat lijkt ook in 2020 niet te gaan veranderen. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws