Bardet verklaart opmerkelijke keuze: 'Kan nu nieuwe horizonnen openen' Giro d'Italia

Bardet verklaart opmerkelijke keuze: 'Kan nu nieuwe horizonnen openen'

Door Jannick van der Hooft 05 januari 2020 | 09:28


Romain Bardet maakte een opvallende keuze om dit jaar niet voor de Tour de France in zijn thuisland te gaan, maar in plaats daarvan juist te focussen op de Giro d'Italia. In het Franse programma Répliques verklaart de AG2R-renner die keuze.

Na zeven opeenvolgende deelnames aan de Tour wilde Bardet wel even een keer iets anders: 'Ik verwacht veel van dit seizoen, want ik zit op een belangrijk moment in mijn carrière. Het is nu de tijd om nieuwe horizonnen te openen.' Die horizonnen leiden hem dus via de Tour Down Under naar de Giro d'Italia, terwijl zijn collega Pierre Latour het kopmanschap in de Tour mag opeisen.

Olympische Spelen groot doel Bardet: 'Kunnen nét dat beetje meer'

Iets anders dat meespeelt in de keuze van Bardet is de aanwezigheid van de Olympische Spelen op de kalender. De Fransman kan niet wachten om daar de kleuren van zijn land te verdedigen: 'Dat kan niet vaak, maar ik heb er hele mooie herinneringen aan.' Getuigt ook zijn tweede plaats op het WK in Innsbruck in 2018. 'We kunnen als Franse renners nét dat beetje meer in die trui. Ik zou er zelfs de Tour de France ooit wel in willen rijden', zo grapt hij. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws