Roglic opvallend: 'Meer trots op derde plaats Giro dan winnen van Vuelta' Giro d'Italia

Roglic opvallend: 'Meer trots op derde plaats Giro dan winnen van Vuelta'

Door Bram van der Ploeg 09 januari 2020 | 14:38


Primoz Roglic mag dan in 2019 met de Vuelta a Espana zijn eerste grote ronde hebben gewonnen, hij is meer trots op het feit dat hij eerder in het jaar derde werd in de Giro d'Italia. Volgens de Sloveen was met zijn fysieke gesteldheid in Italië een podiumplaats de grootste prestatie. 

De 30-jarige Roglic heerste anderhalve week in de Giro met twee zeges in de tijdritten, maar ging toen onderuit in Lombardije. Hij werd vervolgens ziek, maar vocht tot het bittere eind. Roglic werd nipt derde, door op de slotdag over Mikel Landa heen te wippen in de derde en laatste tijdrit. Vervolgens lag hij enkele weken total loss thuis, alvorens hij pas richting de Vuelta weer begon te koersen.

'Ik heb nog steeds het podium gehaald, ondanks dat ik me niet goed voelde en last had van mijn maag. Dat was het grootste probleem en daar hebben we veel van geleerd, met het oog op wat we moeten eten', zo vertelt Roglic aan Cyclingnews. 'Ik ben eigenlijk meer trots op die derde plaats dan op het winnen van de Vuelta, laten we het zo zeggen. Winnen is oké, maar geen grote zaak. Op het podium eindigen, na al die problemen die we hadden als team, was een grotere prestatie.'

Roglic: 'Ik heb nooit gedacht aan stoppen in de Giro'

'Ik moest vechten met mezelf in de Giro, meer dan ooit', vervolgt hij. 'Ik heb nooit gedacht aan stoppen, omdat het mijn grote doel was aan het begin van het jaar. Het was geen optie om de race te verlaten. Ik heb veel geleerd in de Giro. Het was de eerste grote ronde waar ik als kopman reed en hoewel ik meteen won, was het niet makkelijk voor mij. We zullen die ervaring gebruiken voor wat komen gaat.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws