Lefevere 'bezig' aan klassementsteam Evenepoel, eerst 'ontdekkingstocht' Giro d'Italia

Lefevere 'bezig' aan klassementsteam Evenepoel, eerst 'ontdekkingstocht'

Door Jannick van der Hooft 14 januari 2020 | 12:59


Remco Evenepoel staat voor zijn tweede jaar in het profpeloton en zoals altijd zijn de verwachtingen bij de jonge Belg hoog vanuit de buitenwereld. In een interview met Sporza gaat hij in op zijn klassementsambities voor de toekomst.

De renner van Deceuninck-Quick-Step steekt zeker niet onder stoelen of banken dat hij ooit voor een klassement in een grote ronde wil gaan. Hoewel de focus bij zijn ploeg vaak niet ligt op het klassementswerk, is Evenepoel erg tevreden met de huidige gang van zaken: 'Patrick (Lefevere, red.) wil eraan werken en we hebben al wat nieuwe, jonge gasten voor bergop gehaald.' Hij noemt een João Almeida en Andrea Bagioli: 'Die kunnen in de toekomst misschien met mij mee strijden voor een klassement.'

Giro d'Italia ontdekkingstocht voor Evenepoel

Of dat in de Giro d'Italia van dit jaar al het geval is, laat Evenepoel iedereen nog even over in het duister tasten: 'Dat wordt eigenlijk één grote ontdekkingstocht. Ik ga mij in ieder geval klaar maken voor Luik en anderhalve week later staat de Giro op het programma. Dan ben je daar ook klaar voor.' Vanaf dat moment is het voor hem een kwestie van leren: 'Ik ga alles tot me nemen en dan zie ik wel wat er wel of niet kan.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws