Jakobsen rijdt in de Giro in sterk sprintersveld: 'Als ik win, telt ie!' Giro d'Italia

Jakobsen rijdt in de Giro in sterk sprintersveld: 'Als ik win, telt ie!'

Door Ward Hilhorst 25 januari 2020 | 17:47


In Een nieuwe wielerpodcast werd Fabio Jakobsen bevraagd over zijn keuze voor de Giro d'Italia als grote ronde van 2020. Waarom hij de Giro hoger aansloeg komt ter sprake, maar ook de rede dat de Tour de France nog wordt uitgesteld.

De keuze voor de Italiaanse ronde was voor Jakobsen een hele duidelijke. 'Ik kon kiezen tussen Giro en Vuelta, maar ik wil de volgende stap maken, ik denk dat de Giro een stapje omhoog is ten opzichte van de Vuelta. Ik zag het lijstje namen, ik sprint daar tegen Ackermann, Groenewegen, Ewan, Kristoff en Sagan. Dus als ik win, dan telt hij ook. Als Pietje Puk tweede wordt en Klaassie derde, dan denk je "Ja leuk, Criterium van Lutjebroek", maar dat is wel anders als Groenewegen of Ewan op twee of drie staat.'

Waarom dan niet nóg een stapje hoger, dus naar Frankrijk? 'De Tour was wel aan de orde, maar toen kwam Bennett, en hij is allround een betere renner. Hij gaat ook beter bergop, dus voor hem zijn er meer sprintkansen in de Tour. Ik betrapte Stybar er op dat hij zei "Ik ga met Sam Bennett als topsprinter werken". Ik zei: "Ja die hebben we vorig jaar wel geklopt, hè!" Toen zei hij "Oh ja, dan moet ik jou maar een pintje betalen." Uiteindelijk gaat hij om het goed te maken nog wat lead-outs voor me doen, haha.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws