Nibali: 'Op papier kan het niet, maar Evenepoel is favoriet voor top-5 Giro' Giro d'Italia

Nibali: 'Op papier kan het niet, maar Evenepoel is favoriet voor top-5 Giro'

Door Bram van der Ploeg 21 februari 2020 | 09:52


Vincenzo Nibali laat zich niet langer zand in de ogen strooien door de leeftijd van Remco Evenepoel. De Italiaan stelt in Het Nieuwsblad vast dat de Belg 'gewoon' een grote concurrent is voor de komende Giro d'Italia.

Evenepoel gaat naar Italië voor zijn eerste grote ronde, naar eigen zeggen om te leren. Maar het probleem is: als Evenepoel ergens start, wint hij vaak al snel. Nibali zet hem dan ook gewoon op de favorietenlijst. 'Dit was een straf staaltje. Er zat kracht op die aanval, maar we zijn in een fase gekomen dat die jongen ons niet meer kan verbazen. Of hij nu een van de favorieten is voor de top vijf in de Giro? Hij is twintig jaar. Op papier kan het niet, maar die jongen heeft al meerdere papieren overtroffen.'

Ook Geraint Thomas accepteert zo onderhand dat Evenepoel op zijn leeftijd spot met alle wetten. Wat Mathieu van der Poel op zijn 24e al kon, kan Evenepoel nog eens vier jaar eerder. 'Nog voordat deze ronde begon, was hij voor mij een van de favorieten. Ik wist dat hij de Ronde van San Juan had gewonnen, dus ik wist dat hij een goede vorm had. In tegenstelling tot vele anderen, onder wie ook ik, heeft hij al een koers in de benen. Ik weet dat we niet langer met verbazing over Remco mogen spreken, maar dit was een mooie prestatie.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws