[Update] Fuglsang kiest voor Giro d'Italia en skipt Luik: 'Hij baalt er ook van' Giro d'Italia

[Update] Fuglsang kiest voor Giro d'Italia en skipt Luik: 'Hij baalt er ook van'

Door Bram van der Ploeg 20 mei 2020 | 09:04


(13 mei 2020) Jakob Fuglsang gaat in 2020 de Giro d'Italia rijden. Althans, dat vertelt Astana-ploegbaas Alexandre Vinokourov in gesprek met Marca. De 35-jarige Deen lijkt zelf nog niet helemaal zeker van die keuze.

In gesprek met TV2 twijfelt Fuglsang openlijk over deelname aan de Giro, die in de nieuwe wielerkalender volledig overlapt met het volledige klassieke voorjaar (of najaar in dit geval). Op die manier moet Fuglsang dus kiezen; voor een klassement gaan in Italië of zijn titel verdedigen in Luik-Bastenaken-Luik?

'Het is moeilijk om de een boven de ander te verkiezen. Het hangt ervan af wat de ploeg wil en wat voor hen het belangrijkste is', aldus Fuglsang, die zo dus wel op weg lijkt naar de Giro. Astana zet in de Tour de France vol in op Miguel Angel Lopez, die daar steun krijgt van onder meer de broers Izagirre. 

Toch sluit Fuglsang niet uit dat hij alsnog de Tour rijdt en daarna de klassiekers. 'Als Astana een solide ploeg wil, dan is dat een mogelijkheid. Aan de andere kant zou ik ook graag de Giro willen rijden. Het is moeilijk om te bepalen wat het beste is. Helaas kunnen we niet alle wedstrijden rijden die we willen, dat is jammer.'

Update - 20 mei 2020 (09.00 uur): Fuglsang moet hoge ogen gooien in Giro

De keuze is gemaakt, Jakob Fuglsang rijdt in oktober de Giro d'Italia. Dat vertelt Giuseppe Martinelli, sportief directeur bij Astana, tegenover Tutto Bici. De Deen kan volgens Martinelli hoge ogen gooien in Italië. 'Als Italiaan hoop ik echt dat we goed presteren in de Giro, met Fuglsang als kopman. In de Tour hebben een sterke ploeg rond Miguel Angel Lopez, met ook de broers Izagirre en Alexey Lutsenko.'

Fuglsang weet dus dat hij in principe niet veel klassiekers zal kunnen rijden in oktober. Luik-Bastenaken-Luik, die hij in 2019 won, valt sowieso in de Giro, de Ronde van Lombardije zou op 31 oktober nog kunnen. 'Dat is een keuze die we moesten maken. Hij baalt er ook van, maar we geven veel om de Giro en wilden de oorspronkelijke programma's respecteren. Hij heeft nog nooit een podiumplek gehaald in een grote ronde, maar ik geloof echt dat hij het goed kan doen. Het parcours past perfect bij hem.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws