[Update] BORA-hansgrohe bevestigt: 'Sagan verkiest Giro boven klassiekers' Giro d'Italia

[Update] BORA-hansgrohe bevestigt: 'Sagan verkiest Giro boven klassiekers'

Door Ward Hilhorst 16 juni 2020 | 14:45


(27 mei 2020) Peter Sagan zal mogelijk niet aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dat meldt het Slowaakse Sport.sk. Volgens de website wil Sagan zijn belofte om deel te nemen aan de Giro d’Italia nakomen.

Sagan maakte voorafgaand aan het seizoen bekend dat hij voor de eerste keer de Giro wil betwisten. Oorspronkelijk kon dat prima samen gaan met zijn ambities in de klassiekers en de Tour de France. Door het coronavirus veranderde echter alles en zo ook de wielerkalender. Op de nieuwe kalender volgt de Giro twee weken na de Tour en kent de Italiaanse wedstrijd overlap met de klassiekers.

Sagan zal in de nieuwe situatie waarschijnlijk kiezen voor de combinatie Tour-Giro, waardoor hij niet kan deelnemen aan de Vlaamse en Waalse klassiekers. Wel staat een deelname aan Milaan-Sanremo op het programma. La Primavera staat voor 8 augustus gepland en kent dus geen overlap met de grote rondes. Sagan heeft de eendagskoers nog nooit weten te winnen. In 2013 en 2017 kwam hij met een tweede plaats al dichtbij. 

Update 16 juni 2020 (14.45 uur): Ploeg bevestigt: Sagan in Giro

Het zat er al even aan te komen, maar BORA-hansgrohe heeft nu ook bevestigd, aan Velonews, dat Peter Sagan de dubbel Tour-Giro zal doen. Ze willen hun belofte aan de Giro-organisatie namelijk graag nakomen. Hierdoor zal Sagan verstek moeten laten gaan voor de Vlaamse klassiekers. De Strade Bianche en Milaan-Sanremo staan nog wel op het programma. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws