Nibali heeft geleerd van fouten en houdt open vizier richting Giro d'Italia Giro d'Italia

Nibali heeft geleerd van fouten en houdt open vizier richting Giro d'Italia

Door Bram van der Ploeg 03 juni 2020 | 16:30


Vincenzo Nibali lijkt in de Giro d'Italia van 2020 op voorhand geen favorieten aan te wijzen. De Italiaan ging in 2019 de mist in door zijn focus te leggen op Primoz Roglic, waardoor Richard Carapaz er met de titel vandoor ging. 

In gesprek met La Gazzetta dello Sport antwoordt Nibali ietwat algemeen als hem naar zijn concurrenten wordt gevraagd. Hij treft sowieso titelverdediger Richard Carapaz en ook Jakob Fuglsang trekt naar Italië. Maar hij heeft nog iemand in gedachten: 'Het is lastig om een favoriet aan te wijzen, omdat we al lang niet gekoerst hebben. Misschien wel Evenepoel, die geweldige dingen heeft laten zien.'

De jonge Belg van Deceuninck-Quick-Step maakt zijn grote rondedebuut en hoewel men bij de ploeg heel terughoudend is, zien veel mensen hem meteen al meedoen om het roze. 'En natuurlijk kijken we aandachtig naar Carapaz', voorspelt Nibali alvast. De Giro wordt normaal gesproken van 3 tot en met 25 oktober verreden. Naast enkele grote klassementsrenners doen er ook veel sterke sprinters mee, met onder meer Dylan Groenewegen, Fabio Jakobsen en Peter Sagan. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws